• کاهنده ی درد در ناحیه کمر ,زانو و مثانه
  • موثر در درمان درد هموروئید

طبیعت از نظر طب سنتی : گرم و خشک

آثار فارماکولوژیکی:

پروفایل اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل ، این روغن را به درجه اشباع بالا رسانده به نحوی که برای افزایش ماندگاری ، نیازی به هیدروژنه شدن در مجاورت پلاتین ندارد و از همین رو نرم کننده و مرطوب کننده بسیار خوبی برای پوست های خشک و موهای آسیب دیده می باشد . به نحوی که مقالات متعدد آن را بهترین روغن برای پیشگیری و بهبود مشکلات مختلف مو نظیر hair leprosy، eczema، xerosis ، hygral fatigue و حتی psoriasis دانسته اند .

Fatty acid های موجود در این روغن ، در کنترل غدد سباسه و شوره سر موثرند (به علت دارا بودن مهارکننده های سایتوکاین های التهابیTNF-IL ) همچنین اثر آن در ترکیب با روغن کرچک و گل بنفشه افزایش می یابد.

اسپری مخلوط روغن نارگیل و رازیانه در حد پرمترین در کارآزمایی بالینی به منظور درمان شپش موثربوده است . ( همچنین مانع از چسبیدن شپش بالغ به تنه موها می شود ) از آنجایی که به دلیل وجود اسیدهای چرب (اشباع ) قابل توجه ، به راحتی تا دمای 60درجه در برابر شکسته شدن تحمل دارد و گزینه مناسبی برای حفظ رطوبت ، نرمی پوست و مو در مناطق گرمسیری ، همچنین باعث ممانعت از آسیب پوست و مو در مشاغلی که در دمای بالا فعالیت می کنند می شود ( به دلیل خاصیت پوشش دهندگی)

جهت پیشگیری از مشکلات مو توصیه می شود حداقل هفته ای یک شب موها را با روغن نارگیل شانه کرده و صبح روز شستشو نمائید .

همچنین اسیدهای چرب آن ضمن بهبود پروفایل اسیدهای چرب متصل به فسفولیپیدهای غشایی در سلول های استراتوم گرانولوزوم پوست ، لایه بردارهای غیر فیزیکی ملایمی برای استراتوم کورنئوم نیز محسوب می شوند که بدلیل دارا بودن آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین هایی.K.A.E بطور کلی در روشن کردن تیرگی دور چشم ، بهبود خشکی و پیشگیری از WRNKLE نقش بسزایی دارد . به دلیل وجود ویتامین های محلول در چربی و اثرات آنتی اکسیدانی با کاهش رادیکال های آزاد ( در تقابل با آنزیم های بزاقی ) می تواند به عنوان ایمن ترین ( به لحاظ احتمال بلعیده شدن ) و موثر ترین ضد ترک لب نیز مورد استفاده قرار گیرد ، همه این موارد، استفاده این روغن در اکثر محصولات آرایشی بهداشتی و حتی داروهای ساختنی پوست توسط لابراتور داروخانه های ترکیبی ساز را توجیه می کند. اسیدهای چرب آن در تقویت فولیکول های مژه ، ابرو و مو موثر است و به دلیل دارابودن گروه کربوکسیل در اسید چرب خواص پیشگیری از آکنه باکتریایی نیز قابل توجیه است . روغن خام آن دارای SPF= 8 می باشد که به تنهایی تا حدودی خواص ضد آفتاب از خود نشان می دهد همچنین در بهبود سوختگی موثر است . درنمونه های حیوانی اثر محرک ایمنی با مکانیسم مهارشده سلول های سرطانی در شرایط invitro دیده شده که این بخاطر خواص آنتی اکسیدانی ویتامین های موجود در مصرف خوراکی است . به دلیل منع استخراج مشترک MCT OIL و روغن نارگیل نوشاد ، کلیه خواص درمانی و رژیمی MCT OIL برای محصول پیش رو در مقیاس کمتری ( بدلیل فرآوری بالایی که در تهیه MCT OIL از روغن نارگیل انجام می شود ) مورد انتظار است .

تداخلات دارویی : تا به حال هیچ گونه تداخل دارویی طبق مطالعات صورت گرفته مشاهده نشده است .

نکته : به منظور جذب بهتر در فرمولاسیون های دارویی ترکیبی ، قبل از ترکیب به مدت 15 دقیقه در دمای 35 درجه سانتی گراد در بن ماری با دمای 45 درجه سانتی گراد قرار گیرد .

موارد منع مصرف : موردی برای منع مصرف این فرآورده گزارش نشده است .